主页 > 惟楚资讯 > 教育动态 >

【英语】长沙中考最新资料!内附中考样卷福利!

2018-10-21 15:50 浏览:152作者:admin

2018年中考在即
 
惟楚競才长沙中考冲刺老师给同学们精心整理了中考九个科目的重点题型及例题
 
希望大家能仔细认真阅读并仔细完成题目
 
今天先给大家分享的是
 
英语
 
 
 
试卷结构
 
 
 
试卷题型
 
客观题型:
 
包括选择题和填空题等答案具有唯一性的题型,
 
其权重在0.65左右。
 
 
 
主观题型:
 
包括简答题、翻译题、作文题等答案不具有唯一性的开放题型,其权重在0.35左右。
 
 
 
试卷难度
 
整卷难度系数控制在0.70~0.75之间
 
 
 
试卷容易题、稍难题和较难题的比为7:1.5:1.5
 
 
 
试卷阅读量
 
试卷总阅读量在4000词左右
 
 
 
考查覆盖面
 
考查覆盖面要求达到本评价标准所规定考在内容的75%左右
 
 
 
 
 
例题
 
一.语法填空 从A、B、C三个选项中选择最佳答案填空。
 
 
 
1.—Did you win the game yesterday?
 
  —Not really._____we all tried ourbest,we lost it.
 
 
 
A. If       B. Though       C. Unless
 
 
 
2. —Finally, they came back.
 
   —They_____be hungry after such a long walk.
 
 
 
A. can't      B.must          C needn’t
 
 
 
二.词语填空 通读下面的短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。
 
 
 
Do you believe that we can have an important influence on anyone we meet? The right words at just the right time could 3   someone's life.
 
 
 
When I was 3 years old, my parents discovered I was  4  .After asking many doctors and parents of other deaf children, they decided not to put me in a special school.Although I seemed outgoing,my self-esteem(自尊心) was quite low. On my first day at school, the other kids  5  me because of my hearing aid and the way I talked. I was hurt deeply and I saw myself as a(n)   6   kid.
 
 
 
Mrs. Green, my   7   ,changed all of that with a simple three-word phrase. One morning, she asked the class a question. Sitting at my desk silently, I    8   her lips(嘴唇) and raised my hand right away. She called on me in front of the blackboard.I took a deep breath and   9     answered Mrs. Greens question.
 
 
 
I will   10     forget what happened next. Mrs. Green pointed directly at me.With sparkling(闪光的) eyes and a big smile she cried: “that's right, Ben!”
 
 
 
For the first time in my young life, my confidence(自信) rose. At that moment, I decided that no matter how many   11    I may face, I can overcome(克服) them. Thanks to those three   12   words, my whole life changed from that moment.
 
 
 
3.  A. end        B. change      C. lose
 
4.  A. blind      B. deaf        C. fat
 
5.  A. made fun of    B. took care of     
 
    C. made friends with
 
6.  A. ugly       B. smart       C. handsome
 
7.  A. driver     B. doctor      C. teacher
 
8.  A. read       B. touched     C.reached
 
9.  A. nervously  B. lazily      C.carelessly
 
10. A. often      B. ever        C.never
 
11. A. aims       B. difficulties   C. interests
 
12. A. unkind     B. bitter      C.simple
 
 
 
三.阅读表达 阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题
 
 
 
France is well known for its fine art, tasty food and romantic scenery(风景). About 75 million visitors come here every year.
 
 
 
France is the largest country in Western Europe. It has a population of over 66 million. The country is home to many famous places of interest, like the River Seine as well as the Eiffel Tower.
 
 
 
Many visitors also come for the country's art. Sculptor(雕刻家)Auguste Rodin and painter Claude Monet once created their great works here. If you visit France today, it is not a surprise to meet street artists in the city or come across a singer in the subway.
 
 
 
No visit to Paris is complete without a trip to Louvre, one of the largest and most famous museums in the world. Inside,there are 35, 000 works of art, such as the painting Mona Lisa by Da Vinci and the statue(雕塑) David by Michelangelo. It would take nine months to enjoy all the pieces.
 
 
 
Besides, French food is world-famous. Bread is very important in France. The best known French bread is called a baguette(法棍面包).They are long, delicious and taste salty. Snails(蜗牛) are also a must-have here. French people eat 40, 000 tons of snails every year!
 
 
 
But France is not always good. Paris, the city of light,may also show its dark side to visitors. Chinese visitors feel sorry about the crowded subway in Paris.
 
 
 
13. How many visitors come to France every year?
 
                                                                 
 
 
 
14. Is it common to meet street artists in the city?
 
                                                                 
 
 
 
15. Who created the famous painting Mona Lisa?
 
                                                                  
 
 
 
16. Besides bread, what food is also a must-have for French people?
 
                                                                 
 
 
 
17. Why do Chinese visitors feel sorry about the subway in  Paris?
 
                                                                  
 
 
 
 
 
答案
 
1.B  2.B
 
 
 
3.B  4.B  5.A  6.A  7.C
 
8.A  9.A  10.C  11.B  12.C
 
 
 
13.About 75 million.
 
14.Yes,it is.
 
15.Da Vinci.
 
16.Snails.
 
17.Because it is crowded.
 
 
 
 
 
 
 
附录1
 
一.口试结构
 
 
 
 
 
 
附录2
 
二.英语口语交际测试样题
 
 
 
第一节 短文朗读 (计6分)
 
你将有60秒钟的时间阅读屏幕上的短文,并作朗读准备。在听到“开始录音”的信号后,请在90秒钟内朗读短文一遍。
 
 
 
请看下面的短文:
 
 
 
Welcome to the 200, everyone! Here is our plan. Listen carefully. First, we will visit the children's Zoo. After that we will walk to the Bird World. Next is the African Area. There
 
are elephants, tigers, lions and so on. Please don't give food to them. At 12: 00 o'clock, we will have lunch together.Then we will have a short rest. We will take a bus back to school at about 2: 00 o'clock in the afternoon.
 
 
 
第二节 情景反应 (共4小题,计8分)
 
你将有20秒钟的时间阅读屏幕上的情景提示,并作答题准备。在听到“开始录音”的信号后,请根据提示的内容,按照提问顺序用英语回答问题,每道题的作答时间为15秒钟。
 
 
 
请看下面的情景提示:
 
 
 
玛丽来自于美国,她最喜欢的运动是篮球,可是上个周末她打球受伤了,正在医院接受治疗。
 
1. Does Mary come from Australia? (2分)
 
2. What is her favorite sport? (2分)
 
3. When did she hurt herself? (2分)
 
4. Where is Mary now?(2分)
 
 
 
第三节 口头表达 (计6分)
 
你将有2分钟的时间阅读屏幕上的要点提示,并作答题准备。在听到“开始录音”的信号后,请根据提示的要点,用5句以上的英语句子在2分钟内进行表述。
 
 
 
请看下面的要点提示:
 
 
 
1.约翰是我的英语老师,他的家乡在英国伦敦
 
2.他上课生动、有趣,深受同学们的欢迎;
 
3.虽然远离家乡,他还是很快乐,因为我们都爱他。
 
 
 
 
 
想要完整版中考样卷的同学可拨打惟楚競才教育电话:0731-89609866 获取哦~

关键字:长沙中考冲刺
猜您还喜欢